+46 8 450 38 90
info@escapetravel.se

Safari

View the embedded image gallery online at:
http://escapetravel.se/safari-africa#sigProGalleria4f3100e65d

Safari

Safari och vackra stränder

I Östafrika träffar du de vilda djuren i sitt rätta element. Här upplever stora hjordar av gnuer, zebror, flodhästar, elefanter, noshörningar och antiloper. Hundratals av rosa flamingos, pelikaner, storkar och hundratals olika fågelarter. Naturligtvis är lejon, geparder och leoparder självskrivna här. Att uppleva en safari är ett riktigt äventyr – du vet aldrig vad du får uppleva och vilka djur du får tillfälle att se, men våra skickliga chaufförer och naturguider gör naturligtvis alltid sitt yttersta för att du ska få se så mycket som möjligt.

En safari i Afrika handlar inte bara om vilda djur. Naturen, landskapet och människorna du möter ger också starka intryck. Här är det oändliga savanner där djuren lever på växter eller varandra. Floder som slingrar sig genom landskapet, där flodhästarna vältrar sig på botten. På flodbädden kan du se krokodiler som ligger orörliga och slumrar i solen eller en flock elefanter som är på väg upp ur vattnet. Akacieträdens siluetter avtecknas mot himlen och i trädkronorna vaktar örnarna sina nästen. Bilderna från Afrika bränner sig fast på näthinnan och ger minnen för livet.

Vill du först och främst uppleva vilda djur i sitt rätta element är det Östafrika som gäller. Störst koncentration av vilda djur hittar du i Masai Mara i Kenya och Serengeti i Tanzania men också i andra parker i Kenya och Tanzania finns det gott om djur. Vi erbjuder färdiga paket med möjlighet att förlänga med sol och bad vid någon av afrikas bästa stränder – antingen på Östafrikas kust eller på öarna utanför, t.ex. Mauritius, Seychellerna eller Zanzibar. 

Våra safaripaket

Här hittar du våra paketresor där det allra mesta ingår. Varför inte avsluta din safariresa med sol och bad? Läs mer här:

Safaripaket Kenya

Safaripaket Tanzania

Safaripaket Kenya

Kenyasafari

Kenya Twendesafari

Safaripaket Tanzania

Tanzania Lodgesafari

Tanzania Tältsafari