Lunch, middag
Vi landar i Italiens sköna land och beger oss direkt till Franciacorta, känt och uppskattat av vinälskare. Här gör man Italiens troligen främsta mousserande vin enligt den klassiska Champagne-metoden. Vi äter en matbit och smakar av de ädla dropparna. Finns det något godare än ett torrt och friskt bubbel efter en resa?
Vi åker sedan vidare till vinbyn Fumane i Valpolicella, där vi checkar in på vår pittoreska lantgård. Här dukas vällagad mat och gårdens viner upp åt oss. Varför inte våga sig på en grappa på maten? Den stammar från regionen och klassas som en "digestivo" som hjälper till med matsmältningen efter en entusiastisk måltid. Grappan har kommit in i finrummet på senare tid och man möter allt oftare "monovitigno", dvs grappa gjord på en enda druva. Det är roligt att jämföra smakerna om man mäktar med mer än ett glas!
Vid sen flygankomst flyttas Franciacorta till hemresedagen. Skulle vi bli för sena även till middag utgår den och ersätts av restauranglunch i Bardolino.