Efter en god natts sömn och en utsökt frukost ombord är det dags för vår första upplevelse på land; stadsrundtur i gourmetstaden Lyon, belägen där floderna Rhône och Saône möts (utflyktspaket).
Har du inte varit i Lyon finns en väldigt trevlig bekantskap framför dig! Staden är lite som Paris där den ligger längs med de båda floderna, men den är mindre och mer prisvärd. Närheten till vattnet med dess broar ger svalka en varm dag.
Vi börjar med ett besök på kullen Fourvière, där den vita marmorbasilikan Notre-Dame de Fourvière ligger. Utsikten härifrån är den bästa i hela staden! Basilikan kallas i folkmun för "elefanten", eftersom den liknar en elefant som ligger på rygg med benen uppåt.
Turen fortsätter sedan till det gamla renässansdistriktet, Vieux Lyon, med kvarteret Saint Jean och de speciella Traboules-passagerna. Det här är passager bakom anonyma dörrar som gör att du snabbt kan gå från en gata till en annan, och under kriget användes dessa passager av motståndsmän för att förvirra nazisterna.
När vi är i Lyon kan vi inte missa Paul Bocuses Les Halles, en matmarknad i tre våningar inomhus där över 50 butiker erbjuder fantastisk gourmetmat i alla varianter. Vi kan inte gå härifrån utan att smaka på godsakerna, så besöket avslutas med en smak av läcker skinka, ost och vin.
Medan vi njuter av vår första lunch ombord, lossar fartyget och sätter kurs mot Collonges-au-Mont-d'Or, strax utanför Lyon.
Ikväll kan du följa med på en mycket speciell fransk matupplevelse på Paul Bocuses restaurang, Abbaye de Collonges. Paul Bocuse anses av många ha varit en av de bästa kockarna i västvärlden på senare tid. Han blev en viktig exponent för nouvelle cuisine på 1960-talet och senare decennier. Han var en av de första kockarna som fick kändisstatus i de breda delarna av befolkningen. Det inofficiella världsmästerskapet i matlagning Bocuse d’Or är uppkallat efter honom. Middagen ingår för alla, även om du inte har beställt utflyktspaket.